Eigen More button

De standaard knop om meer informatie over een boek te kunnen opvragen is saai en past vaak niet bij het uiterlijk van de website van een bibliotheek:


Sommige bibliotheken hebben daarom gekozen voor een eigen button die beter aansluit bij het ontwerp van hun website. Bijvoorbeeld
Eindhoven
Doetinchem
Katwijk
Tilburg
Venlo
Werken met een eigen button is heel eenvoudig. U hoeft alleen maar een button aan te leveren, bijvoorkeur in GIF of JPG formaat. De standaard knop heeft de afmeting 166 x 39 pixels. Maar hievan afwijken kan natuurlijk ook.
U mailt de afbeelding naar helpdesk@nbdbiblion.nl. Verder moet u in de link naar MoM een extra parameter opnemen: <bibliotheek=bibliotheeknaam>.
Een beschrijving van alle parameters die u mee kunt geven vindt u in:morebutton.doc

Boekomslag als More Button

Nu is het ook mogelijk om de boekomslag als knop te gebruiken. Is er een boekomslag beschikbaar (voor vrijwel alle boeken vanaf het jaar 2000), dan wordt deze getoond. Is hij er niet, dan wordt uw eigen of de standaard button gebruikt.
Bijvoorbeeld:


U vraagt de boekomslag op bijna dezelfde wijze op, als de gewone button.
Het enige verschil is de aan te roepen DLL. Voor de gewone knop is dat: olifant.dll, voor de boekomslag als link gebruikt u: cover.dll. Voor de link naar MoM, blijft u de standaard olifant.dll gebruiken:

 <a href="http://mom.biblion.nl/olifant/olifant.dll?
 doctype=AI&bibliotheek=&style=0
 &ppn=&isbn=9029074558&lid=&aut=nobel&ti=land">
 <img border=0 
 src=http://cover.biblion.nl/cover.dll?doctype=morebutton
 &bibliotheek=&style=0
 &ppn=&isbn=9029074558&lid=&aut=nobel&ti=land><a>

Naast de gewone parameters <isbn>, <ppn> en <lid> en de parameter <bibliotheek>, kunt u de grootte van de boekomslag aanpassen met de parameter <size>.
Met deze parameter geeft u de hoogte van de afbeelding aan. Default is deze: 120 pixels. Maximaal is 400 pixels mogelijk: